«На Київщині майже 55 млн грн спрямують на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Київщина отримала з державного бюджету 54,9 млн грн, щоб забезпечити санаторно-курортним лікуванням тих жителів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пролунало святкування Міжнародного дня прав жінок у територіальній громаді Ташанської сільської ради!

Пролунало, прогриміло промайнуло й назавжди залишилося в душі кожного, хто доторкнувся серцем до святкування Міжнародного дня прав жінок у територіальній громаді Ташанської сільської ради!

26 лютого Україна відзначає День кримського спротиву російській окупації

 7 років тому, 26 лютого 2014 року у Сімферополі під стінами Верховної  Ради АРК  відбувся мирний, проукраїнський мітинг кримських татар та українців, організований Меджлісом кримськотатарського народу на підтримку територіальної цілісності України, задля того,щоб продемонструвати усьому світові, що Крим – це Україна. У акції взяли участь приблизно 10 тисяч громадян . На превеликий жаль в ніч с 26 на 27 лютого побачивши реакцію громадян України напередодні, російський спецназ порушивиши  українське та міжнародне законодавство почав захоплення будівлі Верховної Ради АРК та м. Сімферополь, де потім під дулами автоматів було відправлено у відставку законне, українське керівництво АРК і було проголошено оргназіцію т.зв. «референдуму про приєднання до РФ», який відбувся 1 березня з численними порушеннями українского, міжнароного закондавства  та у супроводі російських військових.

У КИЇВСЬКІЙ ОДА ПОЯСНИЛИ, ЗА ЯКИХ УМОВ ПЕРЕВІЗНИКИ МОЖУТЬ ПІДВИЩУВАТИ ТАРИФИ НА ПРОЇЗД

На території Київщини діє 513 міжміських і міжрайонних маршрутів. Вони сполучають населені пункти регіону один із одним, а також зі столицею. І наразі частина перевізників уже підготувала звернення щодо перегляду тарифів на проїзд.

ПРЕЗИДЕНТ ПІДТРИМУЄ ВІДНОВЛЕННЯ КОНКУРСІВ НА ПОСАДИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ, АЛЕ ПОТРІБНІ ЗМІНИ В ЗАКОН

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну Раду вилучити із Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» від 16 лютого 2021 року норми щодо обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.