Що таке торгівля людьми

Що таке торгівля людьми

Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

Художні колективи Ташанської територіальної громади відвідали благодійний фестиваль ""Коли сонце купається в водах Яготинщини", що проходив у м. Яготин

Художні колективи Ташанської територіальної громади відвідали благодійний фестиваль ""Коли сонце купається в водах Яготинщини", що проходив у м. Яготин

"Коли сонце купається в водах Яготинщини" таку назву мав благодійний захід в місті Яготин, де Аматорський колектив української пісні " Злагода" та Народний аматорський фольклорний колектив

Початок літа виявився плідним та насиченим для культурної родини Ташанської територіальної громади.

Початок літа виявився плідним та насиченим для культурної родини Ташанської територіальної громади.

Участь та виступи колективів на благодійних концертах, фестивалях, конкурсах, а саме: виступ Народного аматорського фольклорного колективу “Помокляночка” у місті Переяслав на фестивалі “Намисто українського роду”. Спільний благодійний концерт “Помокляночки” та “Маминої пісні” у с. Гланишеві. Прем’єра вистави Народного драматичного театру Полого-Вергунівського будинку культури разом з аматорським фольклорним колективом “Мамина пісня” у селі Пологи-Вергуни, прем’єра сольної програми аматорського колективу української пісні “Злагода” у селі Горбані, участь в Благодійних заходах та співочих конкурсах у місті Бориспіль та Буча директора будинку культури села Мала Каратуль Чайки Тетяни Миколаївни дали змогу зібрати на потреби Збройним Силам України понад 20 000 грн. Ми дякуємо усім та кожному хто працює та підтримує культурний фронт країни. Ми віримо в нашу найшвидшу перемогу ! І, що кожен захисник та захисниця повернуться до рідного дому до своїх родин і запанує мир, спокій і добро. Слава Україні! Героям слава!

28 червня – знаковий день для українців, бо саме цього дня, 28 років тому, ми отримали основоположний документ найвищої юридичної сили

28 червня – знаковий день для українців, бо саме цього дня, 28 років тому, ми отримали основоположний документ найвищої юридичної сили

у ніч з 27 на 28 червня 1996 року депутати Верховної Ради від імені Українського народу ухвалили головний документ нашої держави – Конституцію України. В той історичний момент серця українців сповнила гордість за країну і віра в її майбутнє, адже Україна отримала довгоочікуваний Основний Закон, що окреслює основні права і свободи, обов’язки людини, визначає найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій держави, порядок організації та функціонування органів державної влади, які покликані забезпечувати стабільність та розвиток демократичного суспільства. Проте Основний Закон лише визначає шлях, яким треба йти. Решта залежить від нас, від нашої консолідації, злагодженості рішень та дій. Згадуючи яскраві й водночас трагічні сторінки історії України в становленні державності та боротьбі за Незалежність, варто пам’ятати, що українська конституційна думка нараховує багатовікову історію. Українська Конституція пройшла складний шлях становлення і розвитку, заклавши основи державної незалежності, територіальної цілісності України, рівності всіх громадян. Сьогодні ми знову захищаємо свою державність, свободу, незалежність. І з впевненістю можемо сказати, що немає кайданів, які зможуть скувати наш вільний дух. Немає окупанта, якому ми дозволимо панувати на нашій землі. Ми вільний народ, ми господарі на нашій землі. У цей знаменний день ми дякуємо нашим захисникам… Дякуємо кожному, хто сьогодні в строю боронить нашу землю від російського окупанта. Спасибі кожному українцю за незламність… Нині у кожного свій фронт в різних сферах та галузях і ефективність кожного з них це запорука надійного тилу наших воїнів, які на передовій, мають відчувати, що тил – надійний і міцний. Тож, шановні українці, зичимо вам такого бажаного миру, подальшої плідної праці на благо українського суспільства! Натхнення будувати і захищати Україну як суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу! За нами правда. З нами Бог. З нами міжнародна спільнота, прогресивні країни Європи й світу! І Перемога буде за нами! Все буде Україна! Слава Героям!

Днями в  Будинку культури с. Пологи-Вергуни відбулась прем’єра вистави Народного драматичного театру  “Назар Стодоля” за мотивами п’єси Тараса Григоровича Шевченка.

Днями в Будинку культури с. Пологи-Вергуни відбулась прем’єра вистави Народного драматичного театру “Назар Стодоля” за мотивами п’єси Тараса Григоровича Шевченка.

Днями в Будинку культури с. Пологи-Вергуни відбулась прем’єра вистави Народного драматичного театру “Назар Стодоля” за мотивами п’єси Тараса Григоровича Шевченка. Також у виставі прийняли участь фольклорний аматорський колектив української пісні “Мамина пісня”. Під час заходу було зібрано 5 000 грн на потреби ЗСУ. Дякуємо всім тим хто прийняв участь у виставі, а саме режисеру, акторам, співочому колективу. Та особлива вдячність глядачу який підтримав акторський склад та задонатив. Бажаємо театру процвітання, миру та добра. Чекаємо нових прем’єр.

Довідник безбар'єрності

Довідник безбар'єрності

“Довідник безбар’єрності ” - гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови. Він створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської   у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.

Обдаровані діти - гордість нашої громади!   13 червня 2024 року в Ташанській громаді відбулося свято обдарованих дітей «Майбутнє творимо сьогодні».  

Обдаровані діти - гордість нашої громади! 13 червня 2024 року в Ташанській громаді відбулося свято обдарованих дітей «Майбутнє творимо сьогодні».  

Дитина – найбільша з усіх цінностей світу. Її творча особистість – як той тендітний паросток, що розквітає тільки на благодатному грунті. У нашій Ташанській громаді для дітей створюються саме такі умови, за яких кожна дитина може розкрити свій талант, стати єдиною і неповторною. Адже у школах працюють досвідчені педагоги, проводяться олімпіади, різноманітні акції, виставки, конкурси, змагання. Бурхливе шкільне життя не стоїть на місці: кожного дня народжуються все нові обдарування, кожний день – це свято дитячої творчості, посмішки та щирої дружби. Щирі слова привітання для юних обдарувань прозвучали від голови Ташанської громади Василя Петровича ВОВЧАНІВСЬКОГО та начальника відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Таміли Анатоліївни ДУБИНИ. Вони привітали дітей та подякували батькам, вчителям за їх безмежну працю, за те, що створюють умови для гармонійного розвитку потреб та інтересів дітей. Також голова подякував збройним силам України за можливість проведення заходу. За ініціативи голови громади учні та їх наставники отримали грошові винагороди. Найбільша кагорта обдарованих у Виповзькій гіназії.. вчитель української мови та літератури Товмач Лідія Іванівна піготувала учнів-призерів міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів у 23 номінаціях та Бейчук Богдан учень 9 класу неодноразовий призер учнівських конкурсів та олімпіад. Адже діти — не просто носії таланту, це наше майбутнє нашої Держави. Яскраві виступи юних артистів, а саме Зразкова акробатично-хореографічна студія "Міраж" та Зразковий аматорський хореографічний колектив "Вольтаж" Переяславського центру культури і мистецтв під керівництвом Людмили Бездольної та Олени Левченко супроводжували все свято, даруючи свій талант, свою творчість, своє мистецтво вдячним глядачам. Радісні очі та щасливі посмішки дітей свідчили про те, що свято вдалося на славу. І ми приєднуємося до вітань: нехай кожен наступний день дарує нові знання і відкриття, а безтурботний час дитинства триває якомога довше. Нехай наші спільні найпалкіші бажання здійсняться якнайшвидше - запанує мир в Україні, і наші діти будуть найщасливішими!