На Київщині зареєстровано понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Усі питання, що стосуються їхньої інтеграції та забезпечення базовими соціальними потребами, обговорили в Київській обласній військовій адміністрації з народними депутатами під час виїзного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України».

Влада на всіх рівнях робить усе, щоб люди, які через агресію росіян покинули свої домівки, змогли в короткі терміни адаптуватися і жити нормальним життям. Соціальні виплати, якісне медичне обслуговування, робочі місця, можливості відвідувати дитячі садочки та школи – це те, що вкрай турбує людей. Але основна проблема – гідні умови проживання.

На Київщині загалом є 88 місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, із них 16 – модульні містечка. Мешкати там можуть 7,5 тисяч осіб. Однак наразі 3,5 тисячі з них – вільні. Але модульні містечка – це винятково тимчасове рішення! 

Маємо чимало проєктів у регіоні, щоб у максимально короткі терміни люди, які втратили житло, отримали комфортні умови для життя.

Вже ухвалена програма щодо відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на Київщині та програма – «Нова оселя», яка передбачає придбання нового помешкання в багатоквартирних будинках.

Працюємо над переобладнанням комунальних обʼєктів під житло. Крім того, наразі збираємо інформацію щодо кількості недобудов на Київщині. Таких об’єктів у регіоні чимало, і вони, за умови дотримання всіх правових норм, можуть бути добудовані та передані людям. І тут ми потребуємо допомоги парламенту, щоб законодавчо вирішити всі проблемні питання. Все має бути чесно і прозоро! 

Серед проблем, які порушувалися під час засідання – працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, сприяння в розвитку малого та середнього бізнесу, отримання психологічної допомоги тощо. 

Основне, що почув від народних депутатів – готовність єдиною командою оперативно діяти! Вдячний народним депутатам за таку зустріч. Сподіваюся, що вони стануть постійними та сприятимуть ефективному вирішенню проблем.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису