Фото без опису

 

Благодійна організація «Благодійний Фонд «Право на Захист» (далі - БФ «Право на Захист») користується нагодою, щоб висловити Вам наші щирі запевнення у глибокій повазі. 

Благодійний фонд «Право на захист» є одним із лідерів правозахисного руху в Україні, має потужні позиції у сфері захисту прав ВПО, біженців та осіб без громадянства. Організації-партнери, донорські організації, медіа та бенефіціари визнають Фонд провідною організацією у своїй сфері.

Благодійна організація БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПРАВО НА ЗАХИСТ» в рамках кампанії проти стигматизації ВПО створили відеоролик https://youtu.be/4AC_9FSQxqI  Цим відео ми звертаємося до вимушених переселенців та приймаючих громад, щоб нагадати речей, що спільні, рис, які схожі, у всіх нас значно більше! І лише взаємодопомога та підтримка допоможуть нам пережити ці важкі часи.

На жаль, деякі внутрішньо переміщені особи досі відчувають себе чужинцями. Однією з причин є стигматизація - негативне стереотипне ставлення до людей, яких об'єднує певна ознака. В нашому випадку це довідка ВПО. Стигматизація існувала ще з 2014 року, але зараз її масштаби, як і кількість ВПО, значно більші. 

Проте, завдяки спільним зусиллям, в тому числі й вашим, внутрішньо переміщені особи долають біль втрати та страх невідомого. Місцеві мешканці приймають ВПО та допомагають, а історії переселенців про порятунок та пошук нового дому викликають ще більше співчуття.