Фото без опису

Щодня ведеться постійна плідна робота та комунікація Ташанської сільської ради, центру обслуговування пенсіонерів та інвалідів та місця компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб з міжнародними партнерами та благодійниками зі всієї України. Ними вже зроблений великий об’єм роботи.    

«Схід SOS», https://vostok-sos.org/pro-nas/mission/, як громадська ініціатива допомоги постраждалим в конфлікті на сході України, була створена 5 травня 2014 року активістами луганського Правозахисного центру «Поступ», кримського Правозахисного центру «Дія» та Цивільного сектору луганського Євромайдану. Фонд був однією з перших волонтерських ініціатив, активісти якої стали надавати допомогу постраждалим від військової агресії на сході країни та в Криму, допомагаючи в пошуку житла для тимчасових переселенців, логістиці безпечного виїзду із зони конфлікту, пошуку, звільненню і реабілітації жертв викрадень, збираючи і розподіляючи гуманітарну допомогу для переселенців в Києві, а також доставляючи гуманітарні вантажі в прифронтові населені пункти, надаючи психологічну допомогу. Навесні 2015 року була зареєстрована Благодійна організація «Благодійний фонд «Схід СОС», яка продовжує підтримувати жертв конфлікту та переселенців, працювати над відновленням регіону, що постраждав від військової агресії, сприяти демократичним змінам в регіоні та країні в цілому. Восток SOS веде активну гуманітарну діяльність з забезпечення потреб населення, навчальних закладів, медичних установ та культурних центрів. Займаються постачанням речей першої потреби, наданні технічного обладнання, будівельних матеріалів й різноманітних наборів для навчання, наукової діяльності та творчості. Наразі поширюють гуманітарну допомогу переважно до районів на лінії розмежування, підконтрольних районів Донецької та Луганської областей. Допомога здійснюється на базі Сєверодонецького офісу, і через активістів і волонтерів, які перебувають в селищах, близьких до лінії розмежування. Можливість допомоги у нас зберігається завдяки програмі «Гуманітарна пошта України». Також головною метою  для соціально-психологічного напрямку Восток SOS впродовж цих років було надання комплексної психологічної допомоги населенню, що постраждало від воєнного конфлікту на сході України, яка спрямована на задоволення потреб населення у відновленні та збереженні психічного здоров’я та покращенню якості життя. Надання освітньо-профілактичної інформації, проведення тренінгів, воркшопів щодо  самостійної підтримки та саморегуляції, та впровадження превентивних мір, стосовно людей з залежностями, виїзди з первинної психологічної допомоги в складі мобільної групи та ін. заходи.
        31 січня 2024 року вкотре надійшла благодійна допомога у вигляді засобів гігієни для дорослих для забезпечення Ташанського центру обслуговування пенсіонерів та інвалідів і місця компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб із зони бойових дій. Р
обота Благодійної організації «Благодійний фонд «Схід СОС» та робота Ташанського центру обслуговування пенсіонерів та інвалідів Ташанської об'єднаної територіальної громади,  спрямована на підтримку, супровід, захист, допомогу та піклування про людей похилого віку. У центрі обслуговування пенсіонерів та інвалідів вже більше року функціонує місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, осіб похилого віку, які постраждали від збройної агресії рф, які вимушені були покинути свої власні домівки.
Насьогодні в центрі перебуває 20 осіб похилого віку, частина з яких має інвалідність, частина яких втратили здатність до самообслуговування і є лежачими особами, частина пересуваються на інвалідних візочках. Літнім людям, що перебувають у центрі і потребують сторонньої допомоги догляд здійснюється цілодобово, здійснюється фізичний супровід особам з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. 
         Упродовж цих років, кожного дня працівники  БФ «Схід-СОС» та працівники центру вкладають частинку себе для людей із непростою долею, які є підопічними цього закладу. Виконавчий комітет Ташанської сільської ради дякує усім за нелегку працю. А також за всі зусилля,  задля створених хороших умов у закладі. Дякуємо Вам за підтримку та Ваш вагомий внесок в нашу громаду!Фото без опису

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису