Фото без опису

Соціальна робота, як вид професійної діяльності, включає в себе соціальну роботу з людьми похилого віку та осіб, що опинилися в складних життєвих обставинах. Оскільки наразі спостерігається зростання числа осіб, що потребують підтримки та догляду, соціальна робота з цією категорією є необхідною для їх повноцінного функціонування та запобігання розвитку економічних, побутових, психологічних та духовних проблем.  І це ще необхідно тому, щоб соціальна робота охоплювали б усі сфери життєдіяльності і людей похилого віку, а це дало б змогу підвищити активність даної вікової групи, зменшити їхню ізоляцію від суспільства та деградацію.

Саме тому робота Ташанського центру обслуговування пенсіонерів та інвалідів Ташанської об'єднаної територіальної громади,  спрямована на підтримку, супровід, захист, допомогу та піклування про людей похилого віку. У центрі обслуговування пенсіонерів та інвалідів вже більше року функціонує місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, осіб похилого віку, які постраждали від збройної агресії рф, які вимушені були покинути свої власні домівки.

26 січня 2024 року за підтримки сільського голови Ташанської громади, Вовчанівського Василя Петровича, директора територіального центру, Дудка Олександра Миколайовича та благодійної організації благодійного фонду «Схід-СОС» в особі виконавчого директора Красільникової Юлії Костянтинівни місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб прийняло на довготривале перебування переселенців похилого віку із Донецької області. Людей привітно зустрів персонал центру. Одразу поселили в затишні кімнати та проведено медичний огляд головним лікарем Ташанської амбулаторії сімейної практики та медицини, Шерстюк Сергієм Андрійовичем разом з медичною сестрою.  В кімнатах нещодавно зроблено ремонт відповідно до вимог перебування осіб в терцентрі. Є туалет та душ, міні холодильники, телевізори, функціональні ліжка. В центрі організовано чотирьохразове харчування. Літнім людям, що перебувають у центрі і потребують сторонньої допомоги догляд здійснюється цілодобово і здійснюється фізичний супровід особам з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних. Персонал центу здійснює ряд заходів: придбання і доставка продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомога у самообслуговуванні (обмивання, обтирання, купання, допомога в користуванні туалетом), прибирання кімнат, оформленні документів, супровід на прогулянку, поліклініку та різні організації тощо. Підопічні забезпечені  постільною білизною, матрацами, ковдрами, лампами портативними,  індивідуальними гігієнічними наборами та підгузками. Представники благодійного фонду надають юридичні послуги. Спеціалістами Ташанського центру надання адміністративних послуг надано допомогу в оформленні документів для взяття на облік та отримання соціальних допомог для ВПО.

Сьогоднішній день – це ще одна нагода довести, що ми єдиний народ! День, що наповнений позитивом та вірою в Перемогу.

Щиро бажаємо великої сили, могутності, незламності нашій країні. Вірних цілей, високих прагнень та одного мирного неба на всіх!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису