30 серпня 2023 року у Ташанській громаді спільно з  Студенківською громадою, було проведено семінар Київським обласним центром допомоги Захисникам України, на тему: «Громада. Бійці. Повернення».

Фото без описуФото без опису

   З моменту повномаштабного вторгнення ,багато хто став на захист України як за мобілізацією, так і добровільно. Наші Захисники та Захисниці вже 19 місяців боронять країну від загарбницької діяльності росії, а сім'ї чекають на повернення наших Героїв.

   З військового життя у цивільне — перехід важкий та довготривалий. Дрібниць у цьому процесі зворотної адаптації немає. Важливо все, а надто, «перший контакт» військового.

   Всі надавачі послуг будуть стикатися з військовими та їхніми родинами, тому необхідно, щоб громада була готова до спілкування з ними та знала як допомогти. Метою даного семінару було навчити надавачів соціальних послуг як поводитись та спілкуватися з бійцями та їхніми сім'ями.

Фото без описуФото без опису

    Фахові знання, які сьогодні отримали учасники семінару, дуже актуальні та корисні. На семінарі розповіли про виклики, з якими зіштовхується суспільство під час і після війни, дали покрокову інструкцію для створення соціальної мережі відновлення, початкові навики слухання і побудови діалогу з травмованими громадянами.