Фото без опису

Початок грибною пори настане ранньою весною, коли у лісі з'являються найперші весняні  гриби. Їx з нетерпінням чекають зголодніла по тихому полюванню грибники.

Гриби містять значну кількість азотистих речовин, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин. Клітковина хатин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюються у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають (важкою) їжею.

Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 poків.

 Найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, які підлягають контролю та продаються в магазинах, супермаркетах, на офіційних агро продовольчих ринках, грибних фермах.

 Як запобігти отруєнню грибами?

 Збирайте лише тi гриби, в яких Ви впевнені на 100%;

 Не збирайте грибів під час посухи;

 Не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів;

 Не збирайте грибів, що ростуть поблизу трас чи на забруднених територіях;

 Не купуйте гриби на стихійних ринках;

 Не куштуйте сирi гриби;

 Готуйте гриби протягом першої доби після збирання;

 Bapiть гриби не менше трьох разів, щоразу в чистий підсолений воді не менше 30 хвилин;

 Страви з грибами зберігайте в холодильнику в емальованому посудi не більше доби.

Ознаки отруєння  грибами:

 Нудота;

 Блювання;

 Різкий біль у животі;

 Діарея;

 Запаморочення;

 Підвищення температури тіла;

 Зниження пульсу;

 Задуха; Судоми; .

 Відтак крові вiд кінцівок (холодні руки та ноги);

 Марення, поява галюцинацій

  За наявності будь-яких з перелічених симптомів негайно зверніться до лікаря! Не займайтесь самолікуванням, це небезпечно для життя!

  УВАГА! Наразі У Київський області дiє заборона на відвідування лісів цивільним населенням. Заборона триватиме щонайменше до кінця режиму венного стану.