Фото без опису

Найбільш розповсюдженою причиною виникнення пожеж трав’яного настилу є самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків та необережне поводження з вогнем громадянами. Що може привести до значних порушень нормальних умов життєдіяльності населення громади.

Разом з цим, відповідно до пункту 1.1,глави1,поділу ІІІ Правил пожежної безпеки в Україні затверджено Наказом МВС України від 30.12.2014р №1417 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05.03.2015р за №252/26697 територія об’єктів, ділянок, що межують з житловим будинком, дачними та іншими будинками, протипожежна відстань між будинками, спорудами, майданчиками для зберігання матеріалів, устаткування повинні систематично очищаться від сміття, відходів виробництва, тара, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця. Отже власники земельних ділянок повинні своєчасно прибирати трав’яний настил, чагарники тощо з своєї території.

Частиною шостою статті 55 Кодексу цивільного захисту України встановлено, що обов’язок із забезпечення пожежної фонду, фонду житлово-будівельних кооперативів покладається на квартиронаймачів і власника квартир, а в жилих приміщеннях приватного житлового фонду та інших спорудах, приватних житлових будинках садибного типу, дачних і садових будинків з господарськими спорудами та будівлями – на їх власником або наймачів, якщо це обумовлено договором найму.

Згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків) тягне за собою адміністративне стягнення.

Враховуючи вище викладене з метою запобігання виникнення пожеж в природніх екосистемах на території Ташанської сільської територіальної громади прошу вжити заходів до власників (орендаторів) земельних ділянок, щодо приведення ними в належний стан виділених їм земельних ділянок під житлову забудову та ведення сільськогосподарської діяльності.