На даний час особливої підтримки потребують люди, які  були змушені залишити свої домівки внаслідок воєнної агресії російської федерації. Частина таких людей поселилась в Ташанській  громаді.

З історії ми знаємо, що благодійність завжди була властива українському народу. Це ще раз підтвердив благодійний фонд «Право на захист», котрий вчергове надав Ташанській ОТГ гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які прибули з зони бойових дій та членам сім'ї загиблих на війні - у вигляді речей першої необхідності, а саме: подушок, матраців, одіял, сковорідок, засобів гігієни для чоловіків та жінок, обігрівачі, ковдри, настільні лампи з павербанком  ! Допомогою були забезпечені 84 сім'ї: 77 сімей внутрішньо переміщених та 7 сімей загиблих воїнів.

Представники Благодійного фонду «Право на захист» особисто відвідали 22 березня 2023 року Виповзький старостинський округ Ташанської громади, де провели опитування серед внутрішньо переміщених осіб, надавали юридичне консультування з питань, а саме: зруйнованого майна, оформлення статусу ВПО, щодо поранення, катування, зниклих безвісти, відновлення втрачених документів, по допомозі у безробітті, призначення пенсії та субсидії.

 

Приємно чути слова подяки та бачити щирі посмішки переселених осіб.

Ми дякуємо за співпрацю, бо ваша робота приносить тепло і радість в серця людей.

Пам'ятаймо, що в цей важкий час важливо допомагати одне одному, бо підтримка робить нас сильнішими і наближує перемогу.