Фото без опису

Благодійний фонд «РОКАДА» засновано у 2003 році. «РОКАДА» — виконавчий партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. 

Мета Фонду — надавати соціальну підтримку біженцям і шукачам притулку, мобілізувати спільноти біженців та сприяти їхній інтеграції в українське суспільство.

Місія Фонду — захист прав біженців через адвокацію та просвіту.

Діяльність Фонду охоплює наступні напрямки:

  • Соціальна допомога та соціальний супровід біженців та шукачів притулку з особливим акцентом на дітей, жінок та дітей без супроводу дорослих;
  • Психологічна підтримка дорослих та дітей; 
  • Супровід до медичних закладів для отримання медичних послуг;
  • Юридична допомога у вирішенні соціальних питань та для отримання адміністративних послуг;
  • Гуманітарна допомога;
  • Підтримка спільнот біженців;
  • Організація культурних заходів;
  • Допомога у доступі до освіти всіх рівнів для дорослих і дітей: дитсадок, школа, вищі навчальні заклади, коледжі, професійно-технічні училища тощо;
  • Організація та проведення заходів, що сприяють інтеграції біженців: курси української мови, супровід при нострифікації документів про освіту, отриманих на батьківщині, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації. 

Гуманітарна складова діяльності благодійного фонду «Рокада» спрямована на поліпшення матеріальних та побутових умов біженців та шукачів притулку, захист найбільш вразливих категорій: новоприбулих, дітей, жінок, осіб, що мають хронічні захворювання тощо.

Біженці та шукачі притулку можуть звернутися до соціального працівника Фонду за консультацією та підтримкою.
На постійній основі «Рокада» збирає гуманітарну допомогу від благодійників для біженців. Це можуть бути: одяг, взуття, предмети побуту, кухонне приладдя, книжки, дитячі іграшки, меблі, товари для немовлят тощо.

20 жовтня 2022 року Ташанська громада отримала гуманітарну допомогу від Благодійного Фонду «Рокада». Допомогу отримали 90 сімей: ВПО, багатодітні сім'ї, сім'ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, члени сімей загиблих. Сім'ї отримали, гігієнічні набори індивідуальні, кухонні набори, індивідуальні побутові речі, побутову хімію.

Громаді та Фонду вдалося обмінятися досвідом по соціальній та психологічній роботі та налагодити співпрацю у цьому напрямку. Спільними зусиллями підтримуємо один одного і разом до перемоги. Нагадуємо про те, що всі наші ініціативи реалізовуються завдяки підтримці UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні.  Для працівників нашого колективу дуже важливо знати, що у вирішенні щоденних проблем ми не одинокі, що є люди, які у важку хвилину можуть допомогти. Коли ми отримуємо допомогу від сторонніх людей , то наші думки повертаються до таких непересічних загальнолюдських цінностей, як самовідданість та співчуття, любов до ближнього і здатність змінити світ навколо себе на краще.

Низький уклін Вам та щире спасибі за все, що Ви зробили для нас. А головне за те, що подарували нашим сім'ям ВПО можливість відчувати себе повноцінними і потрібними комусь!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису