Прес-реліз від 20.05.2022 р.

 

Внаслідок бойових дій на Київщині 

постраждало 20 працівників, 8 з них загинули

 

 

З початку війни суб’єктами підприємницької діяльності Київщини до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області направлено 14 повідомлень про нещасні випадки,  що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків  і пов’язані з веденням бойових дій.

Через збройну агресію росії постраждало 20 працівників (+ 4 за останній тиждень), 8 з них загинули (+ 1 за останній тиждень).

Найбільшу кількість повідомлень про нещасні випадки,  що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків  і пов’язані з веденням бойових дій зареєстровано в  Ірпінському відділенні, Києво-Святошинському та Фастівському відділеннях. Кількість повідомлень по цих відділеннях складає 78,6% від загальної.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, які постраждали під час роботи внаслідок бойових дій, будуть забезпечені Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

До відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та інші.