З початку війни Фонд виплатив лікарняні для пів мільйона українців

 

Майже два мільярди гривень лікарняних було виплачено Фондом соціального страхування України з початку війни. Допомоги по тимчасовій втраті працездатності за 55 днів війни отримали 498,8 тисячі українців з усіх куточків України, зокрема зон активних бойових дій. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Попри умови воєнного стану, руйнування окремих приміщень Фонду і технічні обмеження, фахівці ФССУ забезпечують роботу усіх відділень, де це можливо. Так, за час війни Донецьке управління виплатило лікарняні для 16,9 тис. застрахованих осіб, Запорізьке – для 12,9 тис. осіб, Луганське – 2,2 тис. осіб, Харківське – 13,3 тис. осіб, Херсонське – 1,6 тис. осіб, Чернігівське – 9,8 тис. осіб.

Водночас, ми ще продовжуємо налагоджувати роботу і можливість фінансування відділень, які найбільше постраждали внаслідок війни. Зокрема, мова про окремі відділення у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Харківській і Чернігівській областях.

Працівники, чиї роботодавці зареєстровані у відділеннях, які наразі не мають можливості провести фінансування, можуть звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду для отримання виплат напряму. Детальніше за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/981104. При цьому, якщо роботодавцем вже було подано заяву-розрахунок, призначення допомоги напряму від Фонду можливе після внесення коригування – наші фахівці допоможуть написати заяву і внесуть зміни.

Перелік відділень ФССУ, які мають можливість здійснювати прийом в умовах воєнного стану та їх контакти оновлюються за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1WOc3xhgnrqRwYaoLd3AT1m1jKsY-rLrFSGaHv9z4Gn4

Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно і #фінансування_страхувальників.