Очільник Бориспільщини відвідав ЧопилкиФото без опису

В той день проходили навчання з територіальної оборони, тому голова РДА у формі.

Фото без опису

23 вересня Голова Бориспільської РДА Дяченко Руслан Олексійович на запрошення мецената Переяслівщини Анни Іванівни Кузьменко-Лебедівської відвідав мальовниче село Чопилки Бориспільского району, історія якого бере початок в період козаччини.

Очільника Бориспільського району зацікавила історія храму, який з початку двадцятого століття знаходився на території села. А до наших часів уцілів лише фундамент.

Перебуваючи у храмі та спілкуючись із Анною Іванівною, Руслан Олексійович зазначив: «Як каже українська мудрість: сій добро - добро і пожнеш. Саме під таким гаслом Ви, Анно Іванівно, і дієте, коли відроджуєте історію рідного села. Ви є прямим нащадком великого козацького роду Падалок і праправнучкою тодішнього чопилинського землевласника, який будував храм на початку ХХ століття. Завжди приємно бачити, коли нащадки є гідними свого родоводу.»

У 2019 році Анна Іванівна разом із Сергієм Вікторовичем Кролевцем (власником сільгосппідприємства «Євросем») взяли на себе відповідальну місію з відновлення храму. Вже 17 жовтня 2020 року було освячено відбудований храм.

Не стримуючи захоплення від побаченого, Руслан Дяченко сказав: «Це справді витвір архітектури! В приміщенні храму неймовірна атмосфера. Вражає красою і витонченістю роботи іконостас, який виконано черкаськими майстрами. Частинки хортицького каменю козацької доби, які знаходились у фундаменті та відкриті для огляду в центральній частині собору, створюють особливий магнетизм. І я розумію, що приїду сюди ще багато разів.»

Прогулюючись територією навколо храму , голова Бориспільської РДА ділився враженнями від побаченого: «Коли стоїш на цьому високому пагорбі, з якого виднокруг як на долоні, - розумієш: як тут затишно. І які неймовірні краєвиди подарувала нам наше ненька Україна.

При нагоді рекомендую відвідати ще одну туристичну родзинку Бориспільщини !