Легалізація населення, це вимога сьогодення.  Держава закликає роботодавців зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найманих працівників та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах».

Головною перевагою офіційного працевлаштування для працівників є сплачені із заробітної плати страхові внески – це гідна пенсія в майбутньому, а також страхові виплати в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю (оплата лікарняних листів, відпустки по вагітності та пологах), у зв’язку з настанням нещасного випадку на виробництві та у зв’язку з настанням безробіття. Існують переваги використання легальної праці і для роботодавців: гарантія матеріальної відповідальності працівника, праця якого передбачає обслуговування грошових, товарно-матеріальних цінностей та інші; трудова дисципліна; можливість скористатися механізмом відшкодування державою витрат роботодавця по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного офіційно працевлаштованого працівника; позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу.

Наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

Так 20.07.2021 в рамках співпраці відбулась зустріч заступника директора-начальника відділу надання соціальних послуг Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості Любові Томченко із заступником начальника управління соціального захисту населення Переяславської міської ради Іриною Іванюк та начальником відділу з питань охорони праці управління соціального захисту населення Переяславської міської ради Ольгою Мусієнко. В ході зустрічі обговорювались питання легальної зайнятості та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на детінізацію відносин у сфері зайнятості та оплати праці.

Фото без опису