Шановна громадо!

Фото без описуВ історії українського народу є факти, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день. Однією з таких подій є проголошення Акту Злуки України 22 січня 1919 року. Цей день у історії нашого народу став символом величного прояву єднання східних та західних українських земель, днем народження незалежної соборної держави.

Сьогодні тема єдності знову набула колосальної ваги. Якщо біля століття тому, були закладені основи Соборності української держави, то сьогодні прийшов час Соборності українського суспільства.

Нам необхідно стати національно виразними, знати і шанувати державну мову, поважати і розвивати мови національних громад і меншин, мислити власним розумом, по-українському. Об’єднання навколо ідеї державності – це активна позиція самодостатнього народу, що дає змогу назавжди викорінити самозневагу, самозаперечення, самознищення.

Новий час ставить перед нами нові вимоги. Україна ніколи не була такою об'єднаною, як зараз, коли із зброєю у руках відстоює свою свободу, незалежність та територіальну цілісність! Нікому не вдасться знищити наш дух, наше прагнення волі, Європейського вибору, кращого життя без чиїхось коректив і умов. Для кожного громадянина України настав час усвідомити себе повноцінним господарем держави – вимогливим до влади, втім непасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту та добробуту народу.

Шановні жителі нашої громади, прийміть найщиріші привітання від імені апарату Ташанської сільської ради з нагоди одного з найвеличніших свят  – Дня Соборності України та Свободи України!

Нехай кожен українець зустріне це урочисте свято  з відкритим серцем, з вірою в щасливе майбутнє держави та гідне життя свого народу. Бажаємо усім вам злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої країни! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної, вільної, неподільної і могутньої України. Миру і процвітання нашій Державі! Слава Україні!

З повагою  голова громади,        Василь Вовчанівський