Управління Фонду соцстраху Київщини компенсувало період догляду за хворими дітьми для майже 5,5 тис українців

 

Упродовж 9 місяців 2020 року майже 5,5 тисяч застрахованих осіб звернулись до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області за допомогами в разі потреби догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі, за хворими дітьми до 14 років. Фонд компенсував їм втрачений за період здійснення догляду заробіток на загальну суму 16,4 мільйона гривень.

Фінансування такої допомоги здійснюється ФССУ, починаючи з першого дня і за весь час догляду. Середньоденний розмір виплат склав за підсумками трьох кварталів 306,69 гривень, що на 20,6% більше, ніж за той же період 2019 року.

Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.

Розмір допомоги залежить від тривалості страхового стажу та складає від 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).