18 жовтня в с. Ташань Київської області відбувся урочистий захід, присвячений відкритттю пам‘ятного знаку — стрілецького хреста «Борцям за волю України», встановленого на честь генерал-хорунжого Української Народної Республіки Петра Самутіна та борців за незалежність нашої держави всіх часів.

Під час заходу були оприлюднені історичні факти 40-х років, прозвучали вірші поетів минулого та сьогодення, виконані українські пісні.

Також цього дня була освячена фігура Божої Матері!

Господь завжди знаходить місце у серці того, хто до нього прибігає. Нехай Діва Марія, як Мати усіх християн, приведе нас до Христа, свого Сина, до нашого Спасителя. Це буде місце зустрічі кожного з нас, з Богом.

Усім, хто причетний до Її спорудження – щедрих Божих ласк, щоб на вашій життєвій дорозі ви завжди відчували теплу материнську руку, яка буде вас провадити стежками правди, любові.

Тепер кожен, хто проходитиме повз це, згодом намолене місце, зупиниться, перехреститься у знак великої поваги до Божої Матері.

Дякую усім жертводавцям, усім, хто у будь-який спосіб спричинився до свята. Це буде пам’яткою для цілого покоління. В історії так повелося, що одне покоління ламало хрести, а нинішньому доводиться їх ставити.

Для всіх присутніх відбувся міні-концерт, від ансамблів «Надія», «Берегиня» та співачки Зої Тимченко!

Дякуємо за святковий обід та теплу атмосферу свята !