Управління Фонду соцстраху Київщини оплатило час перебування на самоізоляції від COVID-19 для 853 осіб

 

Станом на кінець вересня 853 застраховані особи, з яких 215 медиків знаходились на самоізоляції під медичним наглядом – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області компенсувало для них втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. З початку пандемії обласне управління направило на такі допомоги 1,05 млн гривень.

Пройти оплачувану самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу та 100% – для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Зазначимо, допомога по тимчасовій непрацездатності через ізоляцію від коронавірусної хвороби фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням відповідної причини непрацездатності за кодом 11. Нагадаємо, що на період карантину відкрити листок непрацездатності можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.

Бережіть себе і оточуючих – тримайте дистанцію, дотримуйтесь санітарно-гігієнічних норм та відповідально ставтеся до обмежень на час карантину!