Фото без опису

Уряд ухвалив постанову про професійну адаптацію ветеранів і ветеранок війни та їхніх родин за кошти держбюджету

☝️На цю програму в 2024 році виділено 71 млн грн.

Постанова визначає, хто отримає допомогу в першу чергу, і встановлює правила використання коштів. Вона також зобов'язує забезпечити працевлаштування після адаптації.

За останні два роки кількість тих, хто скористався профадаптацією, зросла до 2,2 тис. осіб. У 2024 році планується збільшити цю кількість до 5 тис. осіб.

ГО «Від села до міста» працює в напрямку інтеграцію ветеранів у цивільне життя вже більше року. За цей час команда підготувала для реалізації ряд проєктів, таких як:

Юридична допомога: ми надаємо підтримку ветеранам та їх сім'ям з різноманітних юридичних питань, з якими вони можуть стикатися після повернення в мирне життя, включаючи соціальні виплати та підтримку, медичне страхування, право на роботу, житлові програми, юридичну підтримку та процес відшкодування.

Розв'язання проблем: для надання підтримки ми проводимо зустрічі з військовослужбовцями для надання правової допомоги та забезпечуємо онлайн консультації з юридичних питань.

Реінтеграція у професійне життя: робота є ключовим елементом реінтеграції у цивільне життя, тому ми пропонуємо тренінги для ветеранів з професійної підготовки у співпраці з Центром зайнятості. Ці тренінги включають професійну підготовку, тренінги з лідерства та комунікації та підприємницькі курси.

Толерантна розмова: ми розвиваємо програму взаємодії, психологічної підтримки та розуміння, спрямовану на зменшення відчуженості та непорозуміння між ветеранами та цивільним населенням. Наш тренінг сприяє підвищенню соціальної толерантності, розвитку навичок спілкування та соціальній інтеграції.

Запрошуємо до співпраці громадські організації, фонди та експертів для більш широкого розповсюдження наших програм підтримки.

Зв'язатися з нами можна:

написавши на сторінку Facebook https://www.facebook.com/vidseladomista

+38 (067) 322 28 82

написавши листа на електронну пошту vidseladomista@gmail.com

Долучайтеся до якісних змін у вашій громаді разом з ГО «Від села до міста»!