28 травня 2024 року проведено територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Ташанській громаді Бориспільського району.
Протягом дня змагалися 3 рої середньої вікової групи (11-14 років). 
Юні джури демонстрували ерудованість, спритність, витривалість у конкурсах та змаганнях: «Історичні постаті», «Рятівник», «Стрільба»,     «Перетягування линви», «Фізична підготовка», «Метання м'яча», «Командні стрибки», «Маятник».
З вітальним словом  звернулася до присутніх т.в.о. сільського голови Ташанської сільської ради Людмила Білоус.  Начальник відділу  ОКСМС Ташанської сільської ради Таміла Дубина зазначила: «Я щиро вітаю учасників гри – юних патріотів і бажаю кожному з них успіхів,  наполегливої і справедливої боротьби у грі. Запам’ятайте, «Джура» - це дружба,  наполегливість, воля до перемоги; це чудова і чесна гра, яка дає змогу молодій людині проявитися, відчути на що вона здатна.»
Відповідно до протоколів суддів переможцями та призерами у середній віковій групі стали:
І місце – рій «Спарта» Полого-Вергунівського ліцею;
ІІ місце – рій «Соколята» Ташанської гімназії;
ІІІ місце – рій «Побратими»  Виповзької гімназії.  Однак переможених у цій грі немає, тому всі рої отримали спільну подяку Ташанської ТГ та відділу ОКСМС, а також всі учасники нагороджені грамотами та медалями.
  Вітаємо наших переможців! Пишаємося —ви взірець сили духу й наполегливості, гідні представники  української нації! 
  Бажаємо нашим  вихованцям роїв вдалих польотів і стійкості в боротьбі, козацького вишколу і гарту,  нашої перемоги і миру! 
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису