Як отримати статус ветерана війни 

 Відповідно до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", ветераном війни вважається особа, яка брала участь у захисті України або в бойових діях за її межами.

Отримати статус учасника бойових дій можуть, зокрема:

 особи, які виконували бойові завдання під час АТО/ООС;
 люди, які брали участь у захисті України вже після початку повномасштабного вторгнення.

 Порядок отримання статусу УБД встановлено Постановою Кабінету Міністрів України №413. Так, звернутися за отриманням статусу можуть:

▪️командир частини, який подає документи на підлеглих військовослужбовців протягом 30 днів із дня участі військовослужбовця у виконанні бойових завдань;
▪️особисто військовослужбовець;
▪️людина, звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

 Отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни можуть, зокрема, військовослужбовці діючої армії та флоту, працівники, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, одержаних під час захисту Батьківщини, виконання обов'язків військової служби (службових обов'язків) або пов'язаних із перебуванням на фронті, в районі воєнних дій тощо. Повний перелік осіб, які мають право на отримання статусу - у ст. 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Для отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни потрібно звернутися до органу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації особи або до ЦНАПу.

Нагадуємо, якщо вам потрібна юридична допомога, отримати онлайн консультацію від юристів ГО «Від села до міста» можна в телеграмі за посиланням https://t.me/Fromvillagetocity

Фото без опису