Допомога внутрішньо переміщеним особам та постраждалим від війни від БФ "Право на захист"
 

Благодійна організація "БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "ПРАВО НА ЗАХИСТ". Фонд здійснює правозахисну діяльність з 2013 року та має на меті забезпечення захисту прав біженців і шукачів притулку, осіб без громадянства та осіб, які опинилися під ризиком без громадянства, внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від військової агресії Російської Федерації проти України. Діяльність Фонду можна знайти на сайті (https://r2p.org.ua/) та на сторінці у Фейсбуці. (https://www.facebook.com/right2protection)

БФ "Право на захист" включено до реєстру надавачів соціальних послуг. Наразі Фонд реалізує в Київській області проекти, спрямовані на надання юридичної, соціальної та психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, особам, що повернулися до своїх домівок, вразливим категоріям місцевого населення, зокрема на сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах (СЖО), сім’ї людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Юридична допомога
Юристи Фонду надають первинну та вторинну правову допомогу по наступним напрямкам:

Реєстрація ВПО (всі питання, пов’язані із отриманням довідки ВПО та доступом до послуг, які вона забезпечує);
Особисті документи (отримання, відновлення паспортних документів, ІПН, свідоцтва про народження, смерть, інших актів цивільного стану, встановлення юридичних фактів);
Соціальне і пенсійне забезпечення (соціальні виплати у зв’язку з інвалідністю, народженням дитини, лікуванням, призначенням/поновленням пенсійних виплат, виплати, пов’язані з переміщенням, отриманням соціальних статусів, пов’язаних з конфліктом).
Соціальні послуги
 

До соціальних послуг, які надаються фахівцями БФ "Право на захист", входять:

Інформування;
Консультування;
Представництво інтересів;
Транспортна послуга;
Фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з сенсорними, фізичними, моторними порушеннями;
Кейс-менеджмент для осіб та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Психологічна підтримка
 

Психологи Фонду в очному та онлайн форматах надають наступні послуги:

Індивідуальні кризові консультації;
Проведення підтримуючих груп;
Посилення спроможності соціальних та адміністративних служб у громадах;
Психологічна підтримка мешканцям місць компактного проживання ВПО та постраждалих від воєнних дій тощо.
Підтримка від БФ "Право на захист"
БФ "Право на захист" активно працює на території Київської області, надаючи комплексну допомогу різним верствам населення. Враховуючи викладене, Фонд вдячний за сприяння та підтримку представників БФ "Право на захист" під час проведення їх діяльності у Київській області.

Фото без опису