Фото без опису

Військовослужбовці зможуть лікуватися протягом 12 місяців зі збереженням грошового забезпечення

Президент України підписав законопроєкт, який вносить зміни до Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей».

Змінилася тривалість лікування і перебування у відпустці для лікування військовослужбовців. Вона зможе становити 12 місяців. При цьому зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

Новий закон передбачає, що у термін 12 місяців для лікування входять як перебування в закладах охорони здоров’я, так і відпустка для лікування.

При цьому, впродовж перших чотирьох місяців потрібно пройти військово-лікарську комісію для визначення необхідності тривалого лікування.

І лише після встановленого терміну безперервного перебування на лікуванні чи у відпустці для лікування військовослужбовець повинен буде пройти ВЛК щодо придатності до військової служби.

❗️Закон набуде чинності 4 травня.

ℹ️Раніше діяла норма, яка обмежувала лікування чотирма місяцями, а після цього потрібно було пройти ВЛК для розв’язання питання про придатність до військової служби.

Нещодавно Верховна Рада скасувала поняття «обмежено придатний» до служби в лавах ЗСУ.

Люди, що підпадали під цю категорію, повинні будуть пройти повторний медичний огляд.

Таке нововведення передбачене законопроєктом № 10313, який 21 березня підтримали депутати у другому читанні.

Тепер чоловіки, які, за висновками ВЛК, раніше були визнані обмежено придатними, мають пройти повторний медогляд протягом дев’яти місяців після набуття чинності закону.