Фото без опису

27 березня 2024 року в приміщенні Ташанського будинку культури відбулася зустріч з представниками  Благодійної організації "Благодійний фонд "Право на захист".

Благодійний фонд «Право на захист», https://r2p.org.ua/category/istoriia-fondu, є одним із лідерів правозахисного руху в Україні, має потужні позиції у сфері захисту прав ВПО, біженців та осіб без громадянства. Організації-партнери, донорські організації, медіа та бенефіціари визнають Фонд провідною організацією у своїй сфері.

Фонд свідомий своєї ролі в секторі, тож готовий докладати додаткових зусиль для об´єднання зусиль усіх гравців, а також посилення спроможності всього сектору для досягнення спільної мети — безпечного та гідного життя в Україні.
Починаючи з 24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення на територію України БФ «Право на Захист» суттєво розширив свою діяльність - з'явилися нові програмні напрями та нові регіони. Фонд почав надавати матеріальну допомогупсихологічну підтримкусоціальну допомогу та здійснювати реєстрацію для отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. Також розпочала діяльність програма - Координація та управління місцями компактного проживання (CCCM).
Відкриття нової програми «Розвиток практичних навичок та підвищення економічної включеності ВПО та постраждалого населення», метою якої є допомога у працевлаштуванні українців, а також розвиток малого бізнесу та покращення матеріального стану суспільства.

У 2023 році відкриття польського представництва БФ «Право на Захист» у Варшаві для підтримки наших громадян, які перемістилися через війну. Фонд почав надавати психологічну, юридичну допомогу та захищати права українців, які мають тимчасовий захист у Польщі. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Зустріч  була  спрямована на надання юридичної, соціальної та психологічної допомоги  внутрішньо переміщеним особам, особам, що повернулися до своїх домівок, вразливим категоріям місцевого населення, зокрема сім’ям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах (СЖО), людям похилого віку та одиноким людям з інвалідністю, особам, що постраждали від війни.
Найцінніше, що ми чуємо під час роботи, - це подяка від людей, яким Благодійний фонд «Право на захист» надав допомогу. І ми раді, що робимо це не самотужки, а пліч-о-пліч з нашими партнерами.