Фото без опису

 Відтепер на порталі Дія можна подати спрощену заяву про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива. Удосконалення сервісу полегшить отримання допомоги громадянам, які розраховують на державну підтримку. До оновлення процес подання заяви займав пів години, а тепер це можна зробити за 10 хвилин, оскільки більшість документів автоматично підтягуються завдяки системі обміну даними між реєстрами. 

Влітку 2023 року Уряд полегшив процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Донедавна подати спрощену заяву в електронній формі можна було через вебпортал електронних послуг Пенсійний фонд України, мобільний застосунок Пенсійного фонду України, або в паперовій формі – звернувшись до обраного сервісного центру Фонду чи до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або надіславши заяву на адресу органу Фонду поштою. Тепер спрощений механізм доступний і на порталі Дія.

 Сервіс з подання спрощеної заяви про отримання субсидії удосконалено Міністерством цифрової трансформації спільно з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» за фінансування Уряду Японії, а також Міністерство соціальної політики України та Пенсійним фондом України. 

 Програма житлових субсидій для допомоги вразливим категоріям населення є одним з головних механізмів соціального захисту українців в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Нагадаємо, що сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням субсидії, або на тих, хто планує переоформлення у зв’язку з закінченням терміну призначення.