Фото без опису

Із 2024 року БФ «Карітас-Київ» розширює свою діяльність у 5 областях України в напрямі протидії торгівлі людьми. Рішення прийняте відповідно до аналізу роботи, проведеної фахівцями Фонду протягом 2022-2023 року в цьому напрямі.  А також на вирішення цього питання вплинуло виявлення 98 осіб, які постраждалих від торгівлі людьми, та відгуки майже 218 учасників навчальних заходів. Тепер діяльність Фонду у цьому напрямі поширюватиметься на Київську, Вінницьку, Житомирську, Черкаську та Чернігівську області.

Карітас, як суб’єкт Національного механізму взаємодії в боротьбі з торгівлею людьми, має намір у 2024 році посилити взаємодію з:

  • Національною поліцією України у сфері виявлення осіб, які потерпіли від торгівлі людьми, сприяти у розкритті злочинів;
  • Міністерством соціальної політики України з питань виявлення, ідентифікації та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми;
  • неурядовими організаціями в сфері підвищення поінформованості населення, тим самим запобігання їх потрапляння в торгівлю людьми.

«Важливо продовжувати зусилля на всіх рівнях задля боротьби з цим злочином та захисту потенційних жертв», – зі Звіту про торгівлю людьми за 2023 рік, Офісу моніторингу та боротьби з торгівлею людьми.

Що стосується України, то влада країни, в складний для всієї України час, продемонструвала певні зусилля у боротьбі з цим злочином. Однак Україна залишається на Рівні 2 в оцінці її дій щодо викорінення торгівлі людьми. Деякі ключові висновки зі звіту:

«Діти, які тікають від війни в Україні, також становлять підвищений ризик стати жертвами торгівлі людьми. Вони складають понад половину всіх біженців, які покинули країну.

За видами експлуатації, основні категорії постраждалих від торгівлі людьми в Україні включають трудову експлуатацію, сексуальну експлуатацію та втягнення у злочинну діяльність», – розповіла Ірина Бойко, юристка та керівниця Консультаційного центру протидії торгівлі людьми БФ «Карітас-Київ».

Нагадуємо, що за консультацією (навіть анонімною) чи отриманням допомоги як особі, яка постраждала від торгівлі людьми, можна звернутися:

за адресою: вул. Микитенка,7-Б м. Київ, 02139

е-mail: info@caritas-kiev.org.ua

за тел.: 098-189-35-15 або 067-108-00-52