Фото без опису

Кабінет Міністрів України постановляє:

   1. Установити, що: виплата допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжується автоматично з 1 лютого 2024 р. на один місяць без додаткового звернення для осіб, у яких у січні 2024 р. закінчився шестимісячний період отримання такої допомоги; подання заяви для продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які мають право на її продовження після 1 березня 2024 р. відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 26, ст. 1418; 2023 р., № 69, ст. 3990), може бути здійснено з 1 лютого 2024 р.; допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які мають на неї право та звернулися за продовженням її виплати з особисто поданою заявою у лютому — березні 2024 р., призначається і виплачується починаючи з 1 березня 2024 року.

2. Міністерству соціальної політики разом з Пенсійним фондом України, Державним центром зайнятості, Державною податковою службою для продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 26, ст. 1418) здійснити одноразову звірку інформації, яка міститься в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери, з відомостями реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості. Обмін інформацією між Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом України, Державним центром зайнятості, Державною податковою службою здійснюється відповідно до протоколів обміну інформацією.

Для забезпечення обміну інформацією на запит Міністерства соціальної політики протягом 10 робочих днів з дня його надходження подається така інформація:

Пенсійним фондом України — про доходи осіб, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та працевлаштування з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

Державним центром зайнятості — про осіб, зареєстрованих як безробітні та узятих на облік як таких, що шукають роботу;

Державною податковою службою (у разі встановлення тотожності даних про особу за результатами проведеної звірки) — про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків.

3. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

4. Ця постанова набирає чинності з 1 лютого 2024 р., крім пункту 3 цієї постанови, який набирає чинності з 1 березня 2024 року.