Фото без опису

🙌 Мінсоцполітики спільно з Міноборони продовжує навчання для надавачів послуги соціального супроводу – організацій громадянського суспільства, що допомагатимуть у вирішенні  цивільних питаннях військовими та їхніми родинами на базі військових частин.

Соціальний супровід – це можливість для військових та їхніх родин отримати фахову підтримку у цивільних питаннях на початку служби, під час її проходження та на етапі демобілізації. Наприклад, якщо є запит на психо-соціальну підтримку, чи потреба у консультації щодо оформлення документів, державних гарантій або правової допомоги. 

Простими словами: надавач послуги працюватиме із військовим та родиною, щоб допомоги вирішили “цивільні” труднощі. 

До навчання долучились 15 надавачів – це громадські організації та благодійні фонди, які мають намір приєднатись до роботи на базі підрозділів ЗСУ у наступному році. 

Тренінг розрахований на три дні та охоплює низку тем, зокрема: 

☛ Як взаємодіяти з підрозділом, з яким працюєте;
☛ Які потреби можуть бути у військових та їхніх родин;
☛ Психологічні аспекти роботи з військовим та його сім’єю. 

Нагадаємо, пілотний проєкт із соціального супроводу військових та їхніх родин стартував 1 грудня у чотирьох областях – Полтавська, Київська, Івано-Франківська та Волинська. Там відібрані військові частини, які перші долучились до проєкту, та надавачі послуг – тобто ті організації, які і почали надавати послугу.

ℹ️ Проведення заходу стало можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку USAID, Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину ICAP “Єднання”, Українського незалежного центру політичних досліджень і Центру демократії та верховенства права.