Фото без опису

За працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, заплатить служба зайнятості

Йдеться про компенсаційні програми для роботодавців, які працевлаштовують за направленням служби зайнятості безробітних певних категорій. Наразі можна розраховувати на 3 види компенсацій.

Так, компенсацію ЄВ, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску (2948 грн),  роботодавці отримають за працевлаштування строком не менше ніж на 2 роки одиноких батьків, зокрема й батьків дітей з інвалідністю; громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років; звільнених після відбуття покарання або примусового лікування; людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.

Загальна тривалість виплати такої компенсації становить 12 місяців впродовж наступних 2-х років (надається за кожний непарний місяць роботи з дня працевлаштування безробітного).

 

 Компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (6700 грн.), гарантовано за працевлаштування строком не менше ніж на 1 рік громадян з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; людей, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років.

Загальна тривалість виплати такої компенсації становить 6 місяців впродовж року з дня працевлаштування.

 

Ще один вид компенсації - 50% мінімальної заробітної плати (3350 грн.) за працевлаштування громадян віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; віком до 35 років – на перше робоче місце; громадян, звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Загальна тривалість виплати такої компенсації становить не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості працевлаштованої людини протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

 

Отримайте консультації через наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших

 Фейсбук-сторінціhttps://www.facebook.com/kyivobl

сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/.