Місія Благодійного фонду «Право на захист» захищати людей в ситуаціях конфліктів, катастроф, вимушених переміщень, міграцій та уможливлювати системні зміни, які попереджають такі ситуації. Ціль - допомагати тим, хто цього потребує. Благодійний фонд «Право на захист» — це провідна правозахисна українська організація, що також надає психосоціальну та матеріальну підтримку внутрішньо переміщеним особам та людям, які постраждали від воєнних дій, а також біженцям, шукачам захисту в Україні та особам без громадянства. Юристи, психологи, соціальні працівники та експерти з цивільного захисту БФ «Право на захист»  проводять тренінги та групові сесії задля посилення спроможності громад, державних установ та волонтерських організацій.

Волонтерство та благодійність сьогодні як ніколи є актуальними.
          На даний час особливої підтримки потребують люди, які змушені залишити свої домівки внаслідок воєнної агресії російської федерації. Частина таких людей поселилась в нашій громаді. На допомогу їм прийшли, як жителі громади, так і благодійні фонди.
         03 листопада  2023 року до Ташанської громади в місце компактного проживання  для внутрішньо переміщених осіб, що розташоване в центрі соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів Ташанської сільської ради та Студениківської сільської ради завітали представники  Благодійного фонду «Право на захист», та надали гуманітарну допомогу, а саме: матраци, ліжка односпальні металеві, ковдри (пледи), вологі серветки, шампуні, спальні мішки, сонячні ліхтарі, простирадла, каністри 20л., гігієнічні набори сімейні, підгузки для дорослих, подушки, комплекти постільної білизни, рушники, кухонні набори, термоси. З побутової техніки отримали мікрохвильові печі, електричні плити з духовкою, водонагрівач.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
        Приємно чути слова подяки та бачити щирі посмішки переміщених осіб.
       Ми дякуємо за співпрацю, бо ваша робота приносить тепло і радість в серця людей.
"БФ «Право на захист»,  
https://r2p.org.ua/category/pro-nas, — провідна неурядова правозахисна організація, визнана лідером громадського сектору у сфері міграції в Україні. Організації-партнери, донорські організації, медіа та бенефіціари визнають Фонд провідною організацією у своїй сфері. Багаторічні партнери - УВКБ ООН, HIAS, Acted, IRC та інші міжнародні організації, довірою та співпрацею з якими ми пишаємось, які здійснюють моніторинг дотримання прав та свобод людей, що перетинають кордон, доправляють гуманітарні вантажі у громади та колективні центри, а також здійснюють реєстрацію на грошову допомогу від міжнародних партнерів. Фонд готовий докладати додаткових зусиль для безпечного та гідного життя в Україні.

Пам'ятаймо, що в цей важкий час важливо допомагати одне одному, бо підтримка робить нас сильнішими і наближує перемогу.

СЛАВА УКРАЇНІ!