З початку повномасштабного вторгнення послугами Київської обласної служби зайнятості скористались 5,3 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Переважна кількість переселенців, які звернулись до обласної служби зайнятості це жінки (84%) з вищою (56%) або професійно-технічною освітою(23%).

Найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб працевлаштовані на підприємства, які займаються торгівлею, переробною промисловістю, державними управлінням й  обороною, охороною здоров'я та освітою.

Крім того, служба зайнятості реалізовує активні програми, які націлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб та сприяють їхньому оперативному працевлаштуванню. Це, зокрема, можливість відкрити власний бізнес за допомогою мікрогранту програми «Власна справа» (подати заяву по урядовому проєкту «єРобота» можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW) та право на отримання ваучера на навчання для здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації.

Вже в цьому році завдяки програмі надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, 38 внутрішньо переміщених осіб отримали можливість започаткувати власну справу. Кошти гранту переселенці використовували переважно у сфері будівництва, на відкриття кав`ярень та продуктових магазинів.

З початку 2023 року 75 внутрішньо перемішених осіб отримали ваучер на навчання.

У першому півріччі цього року 317 роботодавців Київщини скористалися програмою компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 513  внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території або районів активного ведення бойових дій.

 

Про основні програми та послуги служби зайнятості для ВПО тут  https://is.gd/r9LDWT

«Гаряча лінія» за номерами:

  • з загальних питань діяльності центрів зайнятості та філій Київського обласного центру зайнятості: (044) 244- 94 -60,  (063) 244 0149
  • з питань реєстрації та пошуку роботи: (063) 239 7054
  • з питань надання консультацій отримання мікрогранту на розвиток або створення власної справи, в т. ч. учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей: (093)5510894

Наші фахівці консультують онлайн через телеграм-канал підтримки  https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій на наших

Фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/kyivobl

Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

на сайті Київського ОЦЗ https://kir.dcz.gov.ua/.