Фото без опису

Історично-мистецька фундація «Козацька Покрова у Чопилках»
Ташанської громади
За підтримки департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації
Запрошують:
1. 24 червня 2023 року відвідати Храм Миколи Чудотворця у селі Чопилки (Бориспільського району, Київської області).
2. Початок заходу об 11:00 .
3. Розпочнеться захід з Урочистого Богослужіння та Молитви за Воїнів.
4. Також відбудеться Поминальний Молебень за світлу пам‘ять Українського Воїна Віталія Терещенка (в ці дні виповнюється пів року, коли Віталій Терещенко Героїчно загинув у протитанковому бою під Кремінною. Він воював у легендарній 95 десантно-штурмовій бригаді).
5. Завершиться Богослужіння спільним Поминальним Молебнем за усіх українських героїв, які в усі часи боронили Україну та віддали за рідну землю життя.
6. Також відбудеться урочисте відкриття та презентація «Мистецького Простору». Мета якого - об’єднати талановитих діток регіону, художників, майстрів народної творчості у єдину спільноту для створення художніх артефактів, які розкажуть усьому світові та в майбутніх поколіннях про війну і нашу героїчну боротьбу з рашистами.
7. Фортеця Бахмут - це один з прикладів нашої незламності! Символами нашого Мистецького Простору стануть гільзи від різних видів снарядів, привезені саме з Фортеці Бахмут. Вони будуть представлені для огляду відвідувачам свята в оригінальному вигляді.
8. У подальшому ці гільзи будуть розписуватися символічними художніми роботами нашими учасниками, які об‘єднуються в «Мистецький Простір». Головна кінцева мета виконання цих художніх робіт - це збір коштів на підтримку ЗСУ.
9. Водночас будуть представлені для огляду нашим гостям гільзи від різних снарядів, які вже стали художніми артефактами завдяки талановитим розписам художників.
10. Також в експозиціях будуть представлені для огляду відвідувачам інші види творчих доробків талановитих майстрів і художників Переяславщини і Бориспільщини. Усі бажаючі зможуть придбати щось із творчого доробку майстрів і художників.
11. Працюватимуть майстер-класи.
12. По завершенню урочистої частини з нагоди відкриття «Мистецького Простору» запрошуємо усіх гостей заходу пройти урочистою ходою до могили нашого Героя-Захисника Віталія Терещенка і вшанувати його світлу пам‘ять за його неоціненний Подвиг заради кожного з нас.
Чекаємо на Вас!