Історично-мистецька фундація «Козацька Покрова у Чопилках» 

Ташанської громади 


За підтримки департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації
Запрошують:
 1. 24 червня  2023 року відвідати Храм Миколи Чудотворця у селі Чопилки (Бориспільського району, Київської області).
 2. Початок заходу об 11:00 .
 3. Розпочнеться захід з Урочистого Богослужіння та Молитви за Воїнів.
 4. Також відбудеться Поминальний Молебень за світлу пам‘ять Українського Воїна Віталія Терещенка (в ці дні виповнюється пів року, коли Віталій Терещенко Героїчно загинув у протитанковому бою під Кремінною. Він воював у легендарній 95 десантно-штурмовій бригаді).
 5. Завершиться Богослужіння спільним Поминальним Молебнем за усіх українських героїв, які в усі часи боронили Україну та віддали за рідну землю життя.
 6. Також відбудеться урочисте відкриття та презентація «Мистецького Простору».     Мета  якого - об’єднати талановитих діток регіону, художників, майстрів народної творчості у єдину спільноту для створення художніх артефактів, які розкажуть усьому світові та в майбутніх поколіннях про війну і нашу героїчну боротьбу з рашистами. 
 7. Фортеця Бахмут - це один з прикладів нашої незламності!  Символами нашого  Мистецького  Простору  стануть гільзи від різних видів снарядів, привезені саме з Фортеці Бахмут. Вони будуть представлені для огляду відвідувачам свята в оригінальному вигляді.
 8. У подальшому ці гільзи будуть розписуватися символічними художніми роботами нашими учасниками, які об‘єднуються в «Мистецький Простір». Головна кінцева мета виконання цих художніх робіт - це збір коштів на підтримку  ЗСУ.
 9. Водночас будуть представлені для огляду нашим гостям гільзи від різних снарядів, які вже стали художніми артефактами завдяки талановитим розписам художників.
 10. Також в експозиціях будуть представлені для огляду відвідувачам інші види творчих доробків талановитих майстрів і художників Переяславщини і Бориспільщини.    Усі бажаючі зможуть придбати щось із творчого доробку майстрів і художників.
 11. Працюватимуть майстер-класи.
 12. По завершенню урочистої частини з нагоди відкриття «Мистецького  Простору» запрошуємо усіх гостей заходу пройти урочистою ходою до могили нашого Героя-Захисника Віталія Терещенка і вшанувати його світлу пам‘ять за його неоціненний Подвиг заради кожного з нас.              

Чекаємо на Вас!