У результаті повномасштабного військового вторгнення росії в Україну низка громад та аграрних виробників в Україні страждають від війни. У зв'язку з цим Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО спільно з галузевими асоціаціями ГС «Всеукраїнська аграрна рада» та Всеукраїнською асоціацією громад реалізують проекти на підтримку громад та аграрних виробників з метою забезпечення продовольчої безпеки.

«Сьогодні наші міжнародні партнери показали дуже велику підтримку та солідарність, спільно з асоціаціями вони реалізують проекти, які допомагають підтримати агровиробників та громади у часи війни. Ці проекти допомагають не лише підтримати продовольчу безпеку в регіонах, які постраждали від бойових дій, а й встановити партнерство між громадами та агровиробниками і відновити економічну активність», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Всеукраїнської асоціацією громад в рамках проекту « Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID від насіннєвих  компаній BAYER, Hazera, Enza Zaden, Rijk Zwaan  з метою поліпшення соціально-економічного становища України і успішного проведення посівної кампанії у 2023 році безоплатно надала для жителів Ташанської громади насіннєвий матеріал в якості благодійної допомоги.

 

Набори насіння городини  були доставлені 01 травня 2023 року в громаду і вже розподілені по старостинським округам. Вони складаються з (у кожному наборі по одній упаковці):

  • капусти ;
  • цибулі;
  • огірка;
  • редька;
  • помідори;

 

Набори  отримали ВПО. Висловлюємо подяку компаній BAYER, Hazera, Enza Zaden, Rijk Zwaan   за надання допомоги, яка забезпечить мешканців нашої громади овочами на літній та зимовий періоди 2023-2024 років. Дякуємо, що в такий важкий час ви знаходите можливість підтримувати людей, які цього потребують.