Фото без опису

⚡️Роз’яснення щодо проблемних питань функціонування Реєстру пошкодженого та знищеного майна: експерти відповіли на понад 100 запитань від громад.🏚

Станом на зараз 644 громади вже зареєструвались в реєстрі пошкодженого та знищеного майна, до нього внесено інформацію про більше як 20 тис пошкоджених об’єктів. Разом з тим, за даними обласних адміністрацій ця цифра є набагато більшою.

📌Наразі першочергове завдання – внесення органами місцевого самоврядування інформації про пошкоджене чи знищене майно до Реєстру, щоб можна було запускати процедуру відшкодування в громаді.

28 березня Всеукраїнська асоціація громад спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури провели онлайн-семінар «Актуальні та проблемні питання функціонування Реєстру пошкодженого та знищеного майна». У рамках заходу обговорили важливість оперативного внесення інформації до Реєстру, системної роботи в забезпеченні контролю наповнення РПЗМ.

💬«Єдиною інформаційною платформою для отримання статистичних даних для компенсації буде Реєстр пошкодженого та знищеного майна», - зазначила Наталія Козловська, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Наталія Козловська підкреслила особливу роль місцевого самоврядування по всім напрямкам механізму компенсацій, адже саме вони будуть розглядати звернення і вносити рішення щодо надання відшкодування.

Про інструменти технічної підтримки користувачів РПЗМ розповів Анатолій Комірний, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

Він анонсував створення мобільних робочих груп для допомоги ОМС з наповненням Реєстру та розповів, куди звертатися у разі виникнення питань.

В заході, що проходив у форматі запитання-відповіді, взяли участь більше 600 осіб, здебільшого представники ОМС.

Загалом експерти дали відповідь на понад 100 запитань. Відповіді - у відео: bit.ly/3LQ5ZGe

Детальна інформація та матеріали семінару - за посиланням: bit.ly/3zvYey1