Виконавчий комітет Ташанської сільської ради доводить до Вашого відому реалізацію нового проєкту, що націлений на надання багатоцільової грошової допомоги постраждалим домогосподарствам. Проєкт впроваджується БО «БФ «Карітас-Київ» у співпраці з Корпусом Милосердя (Mercy Corps) в межах діяльності Консорціуму грошової допомоги для України за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) - Бюро гуманітарної допомоги.

Наразі діяльність запланована на наступні 3 місяці (до кінця квітня включно).

Територія впровадження – Київська область. Пріоритетними є населені пункти (особливо ті, що віддалені від міст та районних центрів), які зазнали руйнувань внаслідок воєнної агресії російських військ, а також, громади, у яких розмістилася значна кількість ВПО.

Проєкт розрахований на надання допомоги сталим домогосподарствам (далі – ДГ) з розрахунку по 5 000 ДГ у кожній області. Під сталим ДГ слід розуміти особу, або групу осіб, які пов'язані, або не пов'язані родинними зв'язками, але мешкають в одному приміщенні, дотримуються спільних правил проживання, разом харчуються та ведуть спільний побут, та визнають одну і ту ж саму особу головою домогосподарства не менше трьох місяців поспіль.

 Пріорітетними є наступні ДГ:

Група №1

 ДГ, які прибули із сіл, селищ та міст, що знаходяться під тимчасовою окупацією або ДГ, які перебувають в зонах прифронтового конфлікту (тобто ВПО).  

Група №2

 ДГ, які повертаються до пошкоджених/зруйнованих будинків у села, селища та міста, постраждалих від конфлікту (ДГ місцевого населення з актом пошкодження/втрати майна).

 Група №3

ДГ, за межами прямої лінії конфлікту, які перемістилися в безпечніші райони до того, як конфлікт розгорнувся у місцях їхнього проживання.

 Для ДГ будуть застосовані наступні критерії вразливості:

  • ДГ з найбільш постраждалих від конфлікту регіонів (ВПО та місцеве населення, житло яких пошкоджене або зруйноване)
  • Умови поточного проживання ( колективні центри, пошкоджене або втрачене житло, безпритульні).
  •  ДГ з рівнем фактичного доходу менше 5400 на особу
  •  ДГ, на чолі яких особи похилого віку ( 60 + років)
  •  ДГ в яких є особи/діти з групою інвалідності
  •  ДГ з вагітною жінкою / мати-годувальниця із дитиною до 2 р.
  • ДГ з важкохворими особами (підтверджується медичними довідками/виписками тощо)
  •  ДГ на чолі яких одинокі батько/мати, який/а самостійно виховує неповнолітніх дітей.
  •  ДГ які є багатодітними.
  • ДГ з дітьми до 18 років

 

Умови участі в програмі:

 

1. Основний отримувач, та/або будь-хто з членів його ДГ, НЕ ОТРИМУВАЛИ протягом останніх 5 місяців грошову допомогу від будь-яких гуманітарних організацій.

 2. ДГ має одну і більше зазначених вище категорій вразливості.

 3. Основний отримувач має активний діючий картковий рахунок у форматі IBAN. (ВАЖЛИВО - це НЕ картки єПідтримка, ФОПу та НЕ кредитна картка).

 

Сума багатоцільової грошової допомоги складає на місяць 2220 грн на кожного члена ДГ. ДГ отримує одноразову виплату одразу за три (3) місяці. ДГ може отримати допомогу в сумі, що не перевищує 33 300 грн, що залежить від кількості членів ДГ.

При реєстрації важливо мати оригінали документів, що ідентифікують особу, а також документи, що підтверджують категорію вразливості ДГ.

БО «БФ «Карітас-Київ» забезпечує лише відбір та реєстрацію ДГ на отримання допомоги.

 Виплату здійснює партнерська організація – Корпус Милосердя, після того як буде здійснено технічну перевірку даних, відбір щодо відповідності критеріям вразливостей та пройдено етап дедублікації*. Зазвичай протягом місяця ДГ отримує допомогу.

 

*це процес, який направлений на виявлення та заміну цілком однакових за змістом блоків інформації одним їхнім примірником.