Фото без опису

В цей нелегкий час спротиву України російській агресії, весь світ єднається у відчайдушній боротьбі. Небайдужі громадяни роблять все, щоб забезпечити усім необхідним та допомогти тим, хто цього потребує. Добрі справи не залишаються непоміченими – вони як маяки світять для тих, хто чекає допомоги. Такі благодійники об’єдналися навколо Ташанської  територіальної громади, яка прихистила внутрішньо переміщених осіб, станом на грудень 2022 року 450 осіб, з них 186 осіб з територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних дій, а саме: Донецька, Луганська, Запорізька, Сумська, Харківська, Херсонська області.

Ташанська громада отримала у 2022 році допомогу від міжнародних  та вітчизняних фондів, а саме:

Благодійна організація «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ГУДВІЛЛ», гуманітарна організація Work Central Kitchen в особі, Шурак Тетяни Леонідівни, надали для ВПО 500 продуктових наборів.

Церква «Храм Миру», в особі Пряхін Андрія Володимировича,  передали 71 продуктовий набір для малозабезпечених, одиноких мати/батько, багатодітних, одиноких та малозабезпечених пенсіонерів, інвалідів громади.

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «ОДЕСЬКА МОРСЬКА САМООБОРОНА», в особі депутата Київської обласної ради 8 скликання Олега Анатолійовича Косташа та його помічника Богдана Тищенко, передали 300 продуктових наборів, дитячі памперси, одяг дитячий та дорослий для потреб ВПО, учасників ЗСУ, учасників АТО, сімей загиблих в АТО, учасників війни в Афганістані, сімя'м опікунів, малозабезпечених, одиноких пенсіонерів та осіб, що знаходяться в Ташанському центрі пенсіонерів та інвалідів.

Благодійний фонд «Рокада», в особі керівника, Юлії Руденко, надав допомогу багатодітним сім’ям, сім’ям загиблих, ВПО: гігієнічні та кухонні набори, індивідуальні побутові речі та побутову хімію.

Благодійна організація «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПРАВО НА ЗАХИСТ», в особі президента, Галкіна Олександра Юрійовича, надали допомогу 172 особам громади, а саме: ВПО, багатодітні сім'ї, сім'ї, що опинилися в складних життєвих обставинах. Сім'ї отримали продуктові та гігієнічні набори.

Бориспільська районна військова адміністрація надала для пунктів незламності портативні світлодіодні сонячні лампи, ковдри, спальні мішки, каністри, індивідуальні гігієнічні набори, дитяче харчування, медикаменти,  памперси дитячі та дорослі. Для населення було надано 300 продуктових наборів.

Народний депутат України від партії "Слуга народу", Ткаченко Максим Миколайович та народний депутат України від партії "Слуга народу", Горбенко Руслан Олександрович, надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни 12-ти сім'ям внутрішньо переміщених осіб Ташанської ОТГ, які прибули з Луганської області, що була приурочена до Дня народження міста Луганськ. 

Дитячий фонд ЮНІСЕФ, в рамках додаткової підтримки українських сімей під час  війни, здійснив постачання в Україну дитячих наборів осінньо-зимового одягу та взуття для дітей внутрішньо переміщених осіб віком від 2 до 3 років.

Міжнародна організація HIAS (США) надала грошову підтримку. Проект в Україні реалізовує Благодійний фонд "Право на захист". Візити представників фонду відбулися в жовтні у  старостинських округах громади.

До Дня захисника України та свята Покрови на виконкомі Ташанської сільської ради виділено кошти окремим категоріям людей. Відтак, по 1 000 гривень отримали 129 осіб Ташанської громади, а саме: учасники війни в Афганістані, учасники АТО, учасники УБД, ЗСУ, члени сімей загиблих в АТО та прирівняні категорії.

Від виконавчого комітету Ташанської сільської ради надано на протязі серпня-вересня 2022 року гуманітарну допомогу для найуразливіших верств населення громади, які постраждали через агресію зі сторони росії. В серпні - вересні 2022 року 276 особам ВПО роздано по 5 банок тушонки на особу, що в загальній кількості складає 1380 шт.
          Керівництво обласної державної адміністрації, Київської обласної військової адміністрації, Департаменту соціального захисту населення КОДА, з міжнародним партнером, Благодійною організацією Республіки Корея було видано 176 матраців для ВПО, пенсіонерам та інвалідам Ташанського центру обслуговування пенсіонерів та інвалідів. Також матраци отримали Пункти незламності Ташанської громади.
           Від ЮНІСЕФ родини, що відповідали критеріям програми (багатодітні сім'ї), отримали грошову допомогу з розрахунку 2220грн/міс на кожного члена домогосподарства. 
          Виконавчий комітет Ташанської сільської ради щиро дякує Вам та вашим однодумцям, працівникам, що підставляєте своє сильне та добре плече всім тим, хто потрапив в складні життєві обставини. Завжди приємно відчувати тепло багатьох сердець, які вболівають за людські долі.