Благодійний фонд «Право на захист» є одним із лідерів правозахисного руху в Україні, має потужні позиції у сфері захисту прав ВПО, біженців та осіб без громадянства. Організації-партнери, донорські організації, медіа та бенефіціари визнають Фонд провідною організацією у своїй сфері.

Офіційна історія БФ «Право на захист» розпочалась у 2013 році — з моменту його заснування представництвом міжнародної організації HIAS в Україні. Проте як складова HIAS Фонд розпочав свою роботу ще в далекому 2001 році. Від нашого старшого партнера ми успадкували проєкти, структуру, статус виконавчого партнера Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, а також найціннішого — досвіду та стандартів якості роботи. Фонд і досі тісно співпрацює з HIAS і має підтримку від штаб-квартири організації у Вашингтоні, маючи вже пул сильних та надійних партнерів.

26 жовтня 2022 року Ташанська громада отримала благодійну допомогу від Благодійного Фонду «Право на захист». Допомогу отримали 172 особи, а саме: ВПО, багатодітні сім'ї, сім'ї, що опинилися в складних життєвих обставинах. Сім'ї отримали продуктові та гігієнічні набори.

02 листопада 2022 року о 10:00 годині в приміщенні ЦНАПу Ташанської сільської ради відбувся прийом внутрішньо переміщених осіб для оформлення грошової допомоги від Благодійного фонду "Право на захист".

Громаді та Фонду вдалося обмінятися досвідом по соціальній та психологічній роботі та налагодити співпрацю у цьому напрямку. Спільними зусиллями підтримуємо один одного і разом до перемоги. Нагадуємо про те, що всі наші ініціативи реалізовуються завдяки підтримці партнера Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців . Для працівників нашого колективу дуже важливо знати, що у вирішенні щоденних проблем ми не одинокі, що є люди, які у важку хвилину можуть допомогти. Коли ми отримуємо допомогу від сторонніх людей , то наші думки повертаються до таких непересічних загальнолюдських цінностей, як самовідданість та співчуття, любов до ближнього і здатність змінити світ навколо себе на краще.

Низький уклін Вам та щире спасибі за все, що Ви зробили для нас. А головне за те, що подарували нашим сім'ям ВПО можливість відчувати себе повноцінними і потрібними комусь!