Прес-реліз від 01.07.2022

 

 

Проведено фінальну частину Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2022»

 

Учора в умовах запровадженого в країні воєнного стану в приміщенні столичної школи № 148 проведено фінальну частину Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2022».

Відгукнувшись на звернення науково-виробничого журналу «Охорона праці» та Державної служби України з питань праці, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області делегувало страхового експерта з охорони праці Юлія Судака для роботи у складі конкурсного журі як представника від Фонду.

На конкурс було подано близько 200 графічних робіт. Автори представляли практично всі регіони України, навіть ті, які наразі перебувають під окупацією. Різна майстерність, різна техніка виконання, але всі роботи об’єднувала одна важлива тематика – охорона праці, насамперед батьків, піклування про життя та здоров’я дорослих.

Учасників конкурсу було поділено на три вікові категорії: 6-10, 11-14 та 15-18 років. У кожній віковій категорії визначено по три призери.

Перші місця отримали роботи дітей: Олександра Стебля (Полтавська обл., 1 кат.), Вікторії Череватої (Луганська обл., 2 кат.), Ольги Пуханової (Дніпропетровська обл., 3 кат.).

«Традиційно діти активно долучаються до участі в конкурсі та своїми творчими роботами блискуче передають велику значущість необхідності дотримання здорових і безпечних умов праці в різних галузях суспільного життя за допомогою пензлів та фарб, а також звертають увагу дорослих на необхідність чіткого дотримання культури безпеки праці та оцінювання ризиків, що супроводжують трудову діяльність», – сказав страховий експерт з охорони праці.

Управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області й надалі буде підтримувати багаторічні традиції проведення цього конкурсу і популяризації превентивних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, та щиро висловлює подяку всім організаторам, учасникам конкурсу, їхнім батькам, вчителям за активну участь.