ФССУ відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування

 

Щороку Фонд соціального страхування України забезпечує тисячі працюючих українців реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілих на виробництві – санаторно-курортним лікуванням. Про це повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Однак через повномасштабне вторгнення росії ФССУ був вимушений призупинити направлення працівників та потерпілих до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців.

Водночас, потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною. Тож з червня Фонд соціального страхування України відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Укладення тристоронніх договорів для забезпечення реабілітацією застрахованих осіб і членів їх сімей, а також санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві можливе з санаторно-курортними закладами, які не входять до переліку територіальних громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових) дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначаються наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75, який постійно оновлюється.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності. А санаторно-курортне лікування дозволяє потерпілим на виробництві не допустити погіршення стану та оздоровити організм.

Звертаємо увагу на обов’язковості дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування застрахованих осіб і потерпілих.