786,5 тисячі українців отримали допомоги від Фонду за час війни

 

Фонд соціального страхування України продовжує гарантувати для українців страховий захист попри воєнний стан. З початку війни лікарняні та декретні допомоги від Фонду отримали 786,5 тисячі працюючих українців, на це направлено 3,8 мільярда гривень.

Усі види допомог фінансуються Фондом у повному обсязі, однак наявна затримка у строках перерахування коштів. Бюджет ФССУ складається із частки в розмірі 9,57% від 100% єдиного внеску, який сплачується роботодавцями за кожного працівника. Кошти від частки ЄСВ системно надходять на рахунок Фонду попри воєнний стан, однак наразі обсяги надходжень не покривають потребу у видатках на страхові виплати та матеріальне забезпечення у повному обсязі.

Водночас, усі надходження направляються на фінансування допомог в оперативному режимі – щойно кошти надходять на рахунок Фонду, вони перераховуються в обласні управління для проведення виплат.

Аби забезпечити прозорість фінансової діяльності ФССУ, ми щоденно публікуємо інформацію про обсяги видатків і напрями проведеного фінансування у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників, а також про стан перерахування щомісячних страхових виплат за тегом #фінансування_страхові.

Нагадаємо, дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає за лікарняним працівника. Аби орієнтуватись у звітності щодо стану фінансування, необхідно уточнити у роботодавця зазначену дату (це дата отримання третьої квитанції). Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.