На підприємствах Київщини кількість потерпілих у страхових нещасних випадках та гострих профзахворюваннях становить 185 чоловіків та 711 жінок

 

Найбільше у 2021 році нещасних випадків і гострих профзахворювань сталося з працівниками таких професій: сестра медична (брат медичний), сестра медична (брат медичний) стаціонару,  лікар загальної практики – сімейний лікар, молодша медична сестра (санітарка, санітарка-прибиральниця, санітарка-буфетниця та ін.), молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими.

Серед причин страхових нещасних випадків переважають організаційні –45,5%, або 408 нещасних випадків. Через техногенні, природні, екологічні та соціальні причини сталося 32%, психофізіологічні причини – 16%, технічні причини – 6,5% нещасних випадків. Причому частка страхових нещасних випадків внаслідок зараження на COVID-19 в організаційних причинах складає 87,7%, у техногенних, природних, екологічних та соціальних – 97,9%, у психофізіологічних – 83,2%, в технічних причинах – відсутня.