Відбулася zoom-конференція з начальниками та спеціалістами відділень

 

Наприкінці минулого року по Україні зросла кількість виданих закладами охорони здоров’я лікарняних, на підставі яких страхувальниками надано заяви-розрахунки для здійснення фінансування матеріального забезпечення робочими органами Фонду. Також зросла і загальна кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності.

У зв’язку з цим, сьогодні, 28 січня, відбулася zoom-конференція з начальниками відділень, спеціалістами з перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності, страхових виплат та матеріального забезпечення та спеціалістами медичних та соціальних послуг. Участь у нараді взяли заступниця начальника управління – начальниця фінансово-економічного відділу Ірина Крещенська, начальник відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Микола Крентовський, начальниця відділу медичних та соціальних послуг Тетяна Мельник та начальниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Анжела Шарікова.

Йшлося про активізацію інформаційно-роз’яснювальної роботи серед страхувальників щодо роботи комісії (уповноваженого) із соціального страхування, здійснення контролю за дотриманням чинного законодавства з питань організації експертизи тимчасової непрацездатності, надання матеріального забезпечення застрахованим особам та дотримання порядку планування та фінансування страхових виплат, участь представників управління у засіданнях МСЕК.

В ході наради Ірина Крещенська наголосила на важливості проведення відділеннями активної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед страхувальників, застрахованих осіб та стейкхолдерів Київщини, а також здійснення щоденного контролю за обґрунтованістю видачі листків непрацездатності. Крім того, І. Крещенська закликала працівників відділень щотижнево проводити онлайн - зустрічі з лікарями медичних закладів області та семінари-навчання зі страховим активом установ, підприємств та організацій.

М. Крентовський зупинився на спільних заходах щодо посилення контролю зі сторони обласного управління та департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації за видачею (продовженням) листків непрацездатності у закладах охорони здоров’я регіону та рекомендував використовувати критерії ризик-орієнтовних підходів до якісного планування та проведення перевірок лікарняних в закладах охорони здоров’я.

Тетяна Мельник зосередила увагу на активізації співпраці з медико-соціальними експертними комісіями, головами лікарсько-консультативних комісій з питань удосконалення роботи щодо своєчасності направлення на МСЕК, дотримання термінів направлення осіб, визначення потреб у медичній та соціальній допомозі в осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, які фінансуються Фондом.