19 січня 2021 року Божого відзначили свято Водохреща (Йордан) в козацькому селі Чопилки у храмі святого Миколи Чудотворця.

Це третє найбільше й завершальне свято різдвяно-новорічного циклу. З ним пов’язують хрещення на Йордані Ісуса Христа. Після святкової літургії священик занурює хреста у воду, тим самим надає їй цілющої властивості.

У Чопилках, свято розпочалося зі святкової літургії у храмі та чину освячення води, а потім охочі мешканці та гості села змогли насолодитися концертом самодіяльного ансамблю української пісні «Берегиня» Виробничого управління житлово-комунального господарства м. Переяслав та для веселості душі випити на вибір какао, чаю чи смачного глінтвейну. Перш ніж розпочати святковий концерт слова привітання пролунали від організаторки свята та мецената побудови храму у Чопилках - Анни Іванівни Кузьменко-Лебедівської, котра наголосила, що «на Йордана вода зціляє та, яка б’є ключем із рідної землі».

Для людей стояли пні, вогонь від яких зігрівав своїм теплом присутніх та нагадував усім про всесильні стихії природи: землю, воду, вогонь, повітря, які завжди допомагають людям, очищаючи і душу, і тіло від хвороб.

Після Водохреща всі люди повернулися до своїх будинків. Окропили свяченою водою свої домівки та весь господарський двір.

Свято відбулося!