Прес-реліз від 26.11.2020 р.

 

1,9 тисяч мешканців Київщини пройшли оплачувану за кошти Фонду ізоляцію від COVID-19

З початку пандемії 1,9 тисяч працівників Київської області, зокрема, 324 медики знаходились на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом. Для них управління виконавчої дирекції Фонд соціального страхування України у Київській області компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з шостого дня ізоляції (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Станом на сьогодні відділення обласного управління прийняли на оплату 11 637 днів ізоляції від коронавірусної хвороби на суму майже  2,4 млн гривень.

Виключною підставою для нарахування такої допомоги є виданий у встановленому порядку лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11». Щоб відкрити лікарняний листок необхідно у телефонному режимі звернутись до свого сімейного лікаря.

Для отримання від Фонду допомоги, отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це дистанційно.

Зазначимо, допомоги по ізоляції від COVID-19 надаються Фондом з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції.