Днями в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проведено дистанційну перевірку знань страхових експертів і експерток з охорони праці за тематикою: «Управління охорони праці на підприємстві та обов’язки роботодавця. Функціонування системи управління охороною праці (СУОП)».

Перевірка знань проводилась за результатами безкоштовного навчання працівників управління, організованого на пропозицію НВП «ПРОТЕК» в рамках акції до Всесвітнього дня охорони праці, яке тривало з 10 квітня по 31 травня цього року в форматі самопідготовки.

Знання перевірялись в режимі «тестування» за дванадцятибальною системою з використанням програмного комплексу Автоекзаменатор «Охорона праці» НВП «ПРОТЕК». Тривалість екзамену обмежувалась 45хв. Учасникам було запропоновано обрати правильні та найбільш повні за обсягом варіанти відповідей на 24 питання, внесені до кожного білету. В перевірці знань взяли участь страхові експерти і експертки з охорони праці 12 відділень управління.

Оцінка знань виставлена за інтегральним показником, що враховує кількість правильних відповідей і витрачений час на тестування. Найкращі показники у страхових експерток: Олени Левківської (відділення у місті Славутич), яка у рейтингу посіла перше місце, Олени Єськової (Вишгородське відділення) та Людмили Корнієнко (Бориспільське відділення).

Страхова експертка Васильківського відділення додатково виконала три тестування за програмою «НВ та аварії. Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків і аварій на виробництві», отримавши оцінки 12, 11, 13.