ПРОФІЛАКТИКА ВИНИКНЕННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ НА БОТУЛІЗМ

ПРОФІЛАКТИКА ВИНИКНЕННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ НА БОТУЛІЗМ

В теплу пору року завжди виникає загроза здоров’ю та навіть життю людини через харчові отруєння, викликані вживанням неякісних, зіпсованих або брудних продуктів.  Особливу небезпеку становить гостре токсико - інфекційне захворювання — БОТУЛІЗМ.

Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь

Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь

Літо – найкраща пора року: сонячні теплі дні, свіжі овочі та фрукти, відпочинок на морі чи на природі. Однак, саме кишковим інфекціям притаманна літня сезонність. Також не варто забувати, що Україна сьогодні перебуває в умовах війни, що є неабияким фактором розповсюдження різних інфекційних захворювань, і в першу чергу гострих  кишкових інфекцій. До них належать шигельоз, сальмонельоз, черевний тиф, паратифи А і В, холера, харчові токсикоінфекції, гепатит А та ін.